Incompany

button_home_incompany_centeredIncompany van ‘Leiderschap met impact’ zijn programma’s die op maat zijn gemaakt op basis van uw situatie.

Het onderscheidende van deze programma’s is dat er aandacht is voor de samenhang van de aspecten die bij impact van belang zijn.

 

 

Enkele voorbeelden van incompany trajecten van leiderschap met impact

 • Een algemeen directeur wil zichzelf en zijn directieteam van een uitvoeringsorganisatie bij een ministerie laten begeleiden bij het implementeren van een nieuwe werkwijze binnen het team. Visie ontwikkeling, strategiebepaling, sturing aan de kernprocessen en onderlinge samenwerking zijn de belangrijkste thema’s.
 • Een directeur van een gemeente wil dat alle afdelingen effectiever worden in het realiseren van de veranderingen die geformuleerd zijn.
 • Een HR manager bij een verzekeraar wil een groep senior-managers in het kader van een Management Development traject laten begeleiden naar hun toekomstige rol van directeur.
 • Een vakbond wil beleidsmedewerkers op een andere, meer persoonlijke manier laten communiceren met kaderleden en leden.

Incompany programma’s van Leiderschap met impact dragen direct bij aan het realiseren van de plannen voor de toekomst van de organisatie doordat ze aansluiten bij de vragen van de mensen die het moeten gaan doen. Doordat deelnemers in het programma  feedback krijgen op hun persoonlijke talenten en valkuilen zetten zij een volgende stap in het versterken van hun expertise en hun vermogen anderen te inspireren en motiveren. Deelnemers krijgen in het programma de gelegenheid hun eigen stijl en invulling te vinden binnen de kaders van de nieuwe strategie. Zij doen dat mede door het oefenen van eigen reële situaties. Houding en vaardigheden worden aangescherpt in eigen casussen waardoor bevindingen direct in de dagelijkse praktijk toegepast kunnen worden. Mensen voelen zich daardoor comfortabeler in hun leiderschapsrol en zijn effectiever. Daarmee winnen ze aan impact en statuur die nodig is om met complexe situaties om te gaan.

Wat zijn keuzecriteria om bij een trainings- of coachingsvraag te besluiten voor een incompanyprogramma?

Als directeur, HR manager of intern organisatieadviseur kan de vraag opkomen wat beter werkt. Bij deze afweging spelen de volgende aspecten:

 • Heeft de vraag betrekking op meerdere mensen met overeenkomstige vraagstukken bijvoorbeeld in een managementteam, een groep professionals of medewerkers?
 • Gaat het om verbeteren van impact die meer mensen in de organisatie zich eigen zouden moeten maken?
 • Is er behoefte aan verankering van nieuwe routines van mensen in de organisatie, bijvoorbeeld met behulp van formats of procedures?
 • Is het zinnig dat er op maat van de situatie, de vraagstukken of de mensen een traject wordt gemaakt dat precies past?

Bij een ja op een of meer van bovenstaande vragen is het zinnig een incompany traject te overwegen.

Als u geïnteresseerd bent om van gedachten te wisselen of ik voor u iets kan betekenen in het kader van een incompany programma nodig ik u uit contact met me op te nemen door een email te sturen of de onderstaande velden in te vullen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.

 1. (verplicht)
 2. (verplicht)
 3. (graag een geldig e-mailadres)
 4. U ontvangt ook enkele artikelen over leiderschap met impact. U kunt zich hiervoor altijd afmelden.
 

cforms contact form by delicious:days

Klanten aan het woord over incompany programma’s van Leiderschap met impact.

Pieter van der GaagPieter van der Gaag – voormalig Head of Marketing and Communications, Triodos Investment Management bij Triodos Bank  “John ervaar ik als een vertrouwenwekkende en toegankelijke coach en trainer die flexibel en geconcentreerd onze bankiers leert de investeringsfondsen op een meer onderscheidende manier bij investeerders over het voetlicht te brengen.
Het gaat er in de gesprekken om dat de vonk overspringt dat Triodos staat voor duurzaamheid en transparant bankieren. John werd mij aanbevolen omdat hij eerder naar veel tevredenheid met directeuren van ons gewerkt had. Ik ben altijd sceptisch naar trainers en adviseurs omdat zij vaak een standaardverhaal houden maar het tegendeel is bij hem het geval. Hij is in staat om in complexe gespreksituaties een heldere ordening te brengen die onze mensen op een concrete en instrumentele manier aanknopingspunten geeft om het goede verhaal te houden, connectie te maken en anderen te inspireren.
Hij doet dat door onze professionals meer aandacht te laten hebben voor de interesses van de gesprekspartner, hun eigen drijfveren in de vorm van voorbeelden te brengen en hun presentatie meer als flexibele onderdelen te hanteren. Het oefenen van situaties geeft gelegenheid om nieuwe routines eigen te maken. Dat geeft meer rust en zekerheid en levert ook meer rendement op.
De eerste groep deelnemers is zeer enthousiast en de ervaringen met John zijn voor de organisatie dan ook aanleiding om hem de komende tijd meer in te zetten.

Fritz WittFritz Witt  Sales Associate at Creditreform Rating AG “Ik heb John ervaren als een warme menselijke coach die ook bij het management van de werkplaatsen van een grote auto importeur, veel waardering ontving. Dat deed hij door de manier waarop hij mensen stimuleerde en hen hielp om de noodzakelijke resultaten te halen. Hij is iemand die sterk intuïtief werkt wat een voorwaarde is bij dit soort complexe veranderprojecten.
Als interim financieel directeur met een veranderopdracht op het gebied van IT en finance heb ik hem ingeschakeld als businesscoach bij het professionaliseren van het middenmanagement bij een vestiging van Daimler Chrysler – Mercedes Benz. Naast de harde kant van het opnieuw inrichten van de financiële administratie en de IT was het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de zogenaamd zachte kant van het veranderproces. John is in staat om vertrouwen te wekken bij de stoere mannen in de autobranche die in eerste instantie niet gediend zijn van een procesbenadering. Hij wist hen voor de professionalisering te winnen door persoonlijke discrete gesprekken over hun actuele managementvraagstukken.
Daarnaast ondersteunde hij hen door persoonlijke begeleiding en feedback bij het invoeren van structureel werkoverleg binnen de kaders van het nieuwe communicatieplan. Hij is in staat mensen zelfvertrouwen en richting te geven mede door de praktische handvatten die hij geeft.”

Annet WeiteringAnnet Weitering  Programmamanager bij Sioo – interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde: “Ik ervaar John als een betrokken en vriendelijke docent die weet wat hij wil betekenen voor deelnemers aan onze Sioo programma’s en incompanyprogramma’s. Ik ken hem vanaf 2007 vanuit mijn rol als programmamanager bij Sioo. Door een zorgvuldige opbouw van zijn programma en de persoonlijk aandacht die hij aan mensen geeft, ontwikkelen mensen stevigheid en zelfvertrouwen.”

Leiderschap met impact |Bloemendaalseweg 289 | 2051 GG Overveen | Noord-Holland | Tel 023 5264684 | Mobiel 06 53449174 | johncornelissen@leiderschap-met-impact.nl