John Cornelissen

John Cornelissen Leiderschap met impact

Ik ben gefascineerd hoe je in een organisatie een vonk kan laten overspringen om het nodige verschil te maken bijvoorbeeld in een organisatieverandering, wanneer je een nieuwe koers wilt varen of als je een nieuwe rol hebt gekregen.

Als leiderschapscoach werk ik met bestuurders, directeuren, managers en professionals aan de effectiviteit van persoonlijk leiderschap, hoe krijg je meer impact. Ik heb me gespecialiseerd in hoe je op cruciale momenten authentiek en overtuigend kunt zijn. Bij het realiseren van veranderingen is het van belang in je aanpak verbinding te kunnen maken met gesprekspartners.

Als managementtrainer en directie- adviseur in incompany- en coachtrajecten nodig ik mensen uit het persoonlijke en zakelijke te integreren door drie werkplaatsen voor jezelf in te richten: ken je organisatie, ken jezelf en oefen je interactie.

Als docent bij Sioo – interuniversitair centrum voor organisatie- en veranderkunde verzorg ik onder meer de workshop Persoonlijke effectiviteit – authentiek adviseren en leidinggeven – binnen het Build your own Academy traject.

Ik werk vanuit mijn bureau Leiderschap met impact ruim dertig jaar in organisaties.  Ik ben vertrouwd met de thema’s en vraagstukken in directiekamers als op de werkvloer en alle dynamiek daartussen. Mijn benadering wordt door anderen gekarakteriseerd als integer, zorgvuldig en betrokken en altijd gericht op een directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Ik heb het vak geleerd door mijn eigen benadering te ontwikkelen, door het werken met klanten en in samenwerking met collega’s en vakontwikkelingsnetwerken. In mijn vak ben ik onder meer geïnspireerd door Otto Scharmer, Jaap Boonstra, Adriaan Bekman en Manfred van Doorn. Leerling in de Diamond Approach van A.H. Almaas.

Voorafgaand aan mijn werk in organisaties heb ik twaalf jaar gewerkt als acteur bij beroepsgezelschappen. Een opleiding gevolgd aan de Theaterschool Amsterdam en de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht als dramadocent.

Altijd geïnteresseerd in inspirerende samenwerkingen.

Specialiteiten: ontwerpen en uitvoeren van incompany-programma’s op maat op het gebied van persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit en verbeteren van de interactie van directies, managers en professionals. Coachingstrajecten voor bestuurders, directeuren en managers bij het leidinggeven aan veranderingen, omgaan met weerstand, thuisraken in een nieuwe functie en omgaan met burnoutklachten in het werk.

Maak nader kennis met mij en mijn benadering door je aan te melden voor de artikelenserie ‘In gesprek over impact en leiderschap. Ik vertel daarin over hoe je leiderschap op cruciale momenten impact geeft. Kosteloos en zonder verplichting Lees meer->

View John Cornelissen's profile on LinkedIn

 

CRKBO_Docent

Leiderschap met impact |Bloemendaalseweg 289 | 2051 GG Overveen | Noord-Holland | Tel 023 5264684 | Mobiel 06 53449174 | johncornelissen@leiderschap-met-impact.nl