John Cornelissen

John Cornelissen Leiderschap met impact

De benadering van John Cornelissen waarbij hij bestuurders, directeuren, managers en professionals traint en coacht zodat zij overtuigender en effectiever kunnen zijn op de cruciale momenten in hun leiderschap, heeft hij de laatste 25 jaar met veel passie ontwikkeld. Voorafgaand aan zijn huidige werk als leiderschapscoach en directieadviseur werkte hij twaalf jaar in het theatervak. In zijn methode is daarvan merkbaar dat zijn werk met mensen in organisaties ook altijd gaat over of zij authentiek vanuit hun rol samenhang brengen tussen relevante inhoud, een aansprekende aanpak en hun manier van optreden.

John heeft zich gespecialiseerd in hoe leidinggevenden bij het realiseren van veranderingen verbinding maken met gesprekspartners mede doordat zij het zakelijke en persoonlijke integreren.  Zijn aanpak heeft hij ontwikkeld en bewezen door in meer dan 250 opdrachten en projecten met duizenden klanten en deelnemers te werken in incompanyprogramma’s op maat, individuele coachingstrajecten en zijn docentschappen bij Sioo en Bestuursacademie. Hij is vertrouwd met de thema’s en vraagstukken in directiekamers als op de werkvloer en alle dynamiek daartussen. Zijn benadering is integer, zorgvuldig en betrokken en altijd gericht op een directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Hij zegt daarover:

“Persoonlijke verbondenheid met wat je inspireert en wat de organisatie nodig heeft, geeft een goede basis om uitdagingen en obstakels op een krachtige en omgevingsgevoelige manier te adresseren. Inspirerend handelen is gebaseerd op een heldere balans tussen jezelf, je rol en de context. Op het snijpunt van deze drie elementen kan een functionele authenticiteit ontstaan die de impact van je leiderschap versterkt. En daarmee ook het vermogen gesprekspartners te motiveren voor stappen die je noodzakelijk vindt. Door daarnaast de samenhang tussen vraagstuk, aanpak en uitvoering helder voor ogen te hebben en te verwoorden, maak je betrokken en effectief verbinding met zowel collega’s en medewerkers als klanten.”

Maak nader kennis met John door u aan te melden voor de artikelenserie ‘In gesprek over impact en leiderschap. Hij vertelt daarin meer over hoe je leiderschap op cruciale momenten impact geeft. Kosteloos en zonder verplichting Lees meer->

View John Cornelissen's profile on LinkedIn

 

CRKBO_Docent

Leiderschap met impact |Bloemendaalseweg 289 | 2051 GG Overveen | Noord-Holland | Tel 023 5264684 | Mobiel 06 53449174 | johncornelissen@leiderschap-met-impact.nl